Кулинарна работилница по случай Василица

13
ян.2020

По случай празника Банго Васил, известен  като „Ромската Нова година“ по инициатива и под ръководството на госпожа Милена Динчева, преподавател по технологии и предприемачество, в СУ,,Христо Смирненски“, Стара Загора се проведе кулинарна работилница  с участието на ученици от 7 „б“ и 9 клас.
За празничната трапеза бяха приготвени традиционната баница с късмети  и  любимият на всички домашен кекс. Деветокласничките Недка и Жана показаха своите умения при приготвянето на тиквеник, а госпожа Танка Семова - баба на Боян от 7„б“ клас, сви традиционните сарми с паричка за късмет.
През това време седмокласниците разказаха за традициите и обичаите на ромите, свързани с празника Василица.
Последва  традиционното сурвакане с наричане, отправено от седмокласникът Митко Димитров, към ръководството на училището и всички присъстващи с пожелания за за здраве, плодородие и късмет.
След това всички се почерпиха от приготвените за празника блюда и се порадваха на късметите от новогодишната баница.

Коледно тържество

19
дек.2019

С голямо коледно тържество СУ „Христо Смирненски“ отбеляза настъпването на коледните и новогодишни празници. Чаровните деца от подготвителните групи изпълниха новогодишен танц и танц на джуджетата и събраха овациите на препълнената с родители, ученици и учители зала. Много атрактивни бяха малките актьори от втори клас, които се превъплътиха в образите на различни животни, за да надхитрят заедно глупавия вълк.
Ученици от трети и четвърти клас и вокална група „Смехорани“ изпълниха коледни и новогодишни песни, а хип-хоп танцьорите вдигнаха публиката на крак.
Коледарската група изрече благословии за здраве, благоденствие и плодородие.

Ден на будителите

01
ноем.2019

Средно училище „Христо Смирненски”, Стара Загора отбеляза  1.ХІ - Ден на народните будители с голямо училищно тържество. Ученици и учители споделиха празника с родителите на талантливите деца в залата на „Етносвят България”.
Публиката възнагради всички участници с бурни аплодисменти.
Гости на това вълнуващо събитие бяха Галина Краева и Стоянка Колева – представители на Община Стара Загора, отдел Образование и Ярослав Фогл – директор на Фондация „Дон Боско България”.
Събитието е част от дейностите по НП „Заедно за всяко дете“ , Модул 2. "Добри практики за взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищното образование". Стремежът е да се приобщят  родителите към училищния живот, да видят как децата им се учат и забавляват едновременно.

Училищни тържества

03
юни2019

Поредица от училищни тържества се проведоха в СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора. Всички те минаха под наслов „Детство мое“ и „Ваканция здравей“.
С много ентусиазъм и желание се включиха  малки и големи ученици.
В навечерието на 1 юни в продължение на един час децата пяха училищни и ромски песни, танцуваха рап, брейк  и  хип-хоп. Най-артистичните изпълниха различни хумористични сценки. Много атрактивни бяха танцовите изпълнения на децата от подготвителните групи и първи клас. Не им отстъпваха и техните по-големи каки и батковци.
На 03.06.2019 г. Празникът на буквите събра заедно учениците от 1„а“ и „б“ клас,  класните им ръководители госпожа Горанова и госпожа Желязкова, и родителите на първолаците, които наблюдаваха с много трепет и вълнение, представената от техните деца драматизация на приказката „Горското училище” от Атанас Цанков.
Веднага след тях на сцената се качиха четвъртокласниците, които изпълниха залата с много настроение, песни и  танци.
Накрая на малките  ученици  бяха връчени удостоверения за завършен първи клас, а техните по-големи каки и батковци получиха удостоверения  за завършен начален етап на основна степен на  образование.
Госпожа Трандева - директор на училището, поздрави всички завършили  ученици и им пожела весела ваканция.

Празничен концерт по случай 24 май

16
май2019

На 16.05.2019 г.  с празничен концерт  СУ „Христо Смирненски“ отбеляза предстоящия 24 май - Ден на славянската писменост и българската просвета и култура.  
Началото постави ВГ „Смехорани“ с песента „Училище любимо“.  Истинска радост предизвикаха децата от подготвителните групи, които изпълниха танц с помпони и танц на пожарникарите. Публиката бурно аплодира  чаровните първокласници и техния танц на джентълмените. Не по-малко атрактивни бяха и по-големите ученици.
След прекрасната песен „Мечта за изгрев“, запята от всички участници, госпожа Трандева  - директор на училището, поднесе приветствие и връчи награди на изявили се ученици.

Урок по родолюбие

01
март2019

С урок по родолюбие СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора отбеляза Националния празник на България – Трети март.
Първокласниците, умело ръководени от петокласничката Галя Златева в ролята на учителка, показаха знания и завидни артистични умения. С вълнение и гордост рецитираха Вазовото „Аз съм българче“ и произнасяха имената на героите, дали живота си за свободата.
През цялото време малките ученици чувстваха подкрепата и приятелското рамо на по-големите – участниците от  групите за извънкласни дейности – „Театрално студио“ и вокална група „Смехорани“, с които заедно репетираха и подготвяха празника.
Тържеството завърши с прекрасната песен „Хубава си, моя горо“, която подеха всички – ученици , учители и родители.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Празник на любовта и приятелството

14
февр.2019

Учениците от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора отбелязаха празника Свети Валентин. Подготовката започна с изработването на картички, които момичетата и момчетата от групата за извънкласни и извънучилищни дейности „Театрално студио“ изработиха и раздадоха на всички присъстващи.
Ученици, учители и родители видяха  презентация, разказваща историята на празника и легендите за свети Валентин. Чуха изпълнения на песни и стихотворения за любовта и приятелството и се насладиха на танца, разкриващ една съвременна история за млади хора, които вглъбени в смартфоните си, пропускат истинското, живото човешко общуване.
Накрая участници и зрители подеха заедно песента „Приятелство“, изричайки вълшебните думи: „За приятелството трябва да се борим всеки  ден. То е свято като хляба, от съдбата подарен. Колко хубаво е само, да усетиш ей така до сърцето друго рамо и протегната ръка.“

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Дядо Коледа и при най-малките

21
дек.2018

Дядо Коледа пристигна и в СУ „Христо Смирненски“ при най-малките ученици – децата от подготвителните групи. Те го поздравиха с песни и стихчета, а той им раздаде подаръци.
Добрият старец им пожела здраве, много усмивки и весели празници и заръча през новата година да бъдат по-добри, повече да слушат учителите си и да покажат много старание и трудолюбие.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Коледа в СУ „Христо Смирненски“

19
дек.2018

С празничен концерт СУ „Христо Смирненски“ отбеляза настъпването на коледните и новогодишни празници.
Началото поставиха третокласниците с песента „Коледни камбанки“. Майсторско жонглиране с flower stick демонстрира  петокласникът Митко Анков.  Иван и Илия от 4 б клас представиха танц с брейк и рап елементи. Своите неподозирани танцови умения ни показаха момичета от 5. клас. А  шестокласниците Боньо и Божидар танцуваха хип-хоп.  
По традиция коледарите пяха и наричаха за здраве и плодородие.
Концертът завърши с изпълнение на вокална група „Смехорани“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

СУ „Христо Смирненски” празнува двоен юбилей

04
дек.2018

С тържествен концерт ученици и учители отбелязаха 120-годишнина от рождението на Христо Смирненски, чието име училището носи вече 55 години.

Талантливи рецитатори от пети и шести клас изпълниха с много чувство откъси от произведения на поета. Прозвучаха училищни песни, песни за будителите, а популярната „Една българска роза” подеха заедно с участниците техните съученици и родители. Овациите на публиката събраха най-малките – децата от подготвителните групи, с танца „Аз обичам България” и четвъртокласниците Иван и Илия с изпълнението на танц с брейк и рап елементи.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Ден на народните будители

30
окт.2018

На 30.10.2018 г. в СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора ученици и учители отбелязаха тържествено Деня на народните будители. Вокална  група с ръководител г-жа Диана Стоянова постави началото с песента „Кой събуждал умовете“. Ученици от 5 клас изпълниха стихове за будителите. Десетокласниците Цветелина Симеонова и Стефан Пепов подготвиха и представиха презентация и проведоха викторина с присъстващите ученици. На правилно отговорилите раздадоха награди.
Честването на деня на будителите е първата от поредицата дейности, посветени на 120 години от рождението на Христо Смирненски, 95 години от смъртта на поета и 55 години от създаването на нашето училище.

Зарежда се...Зарежда се...

Променете размера на
буквите